skip to Main Content

Over Isabelle Verhelst

Mijn naam is Isabelle Verhelst en ik ben een Business Coach, Marketing Consultant en Business Model Expert.

Ik help dienstverlenende ondernemers met expertise, coaches en consultants:

  • Meer te verdienen zonder de gebruikelijke stress en overweldiging
  • Meer ideale cliënten aan te trekken en in te schrijven zonder ‘verkoperig’ te zijn
  • Een grotere positieve impact op hun cliënten te hebben.
  • Meer tijd voor zichzelf over te houden.
  • Te werken van waar in de wereld ze ook wensen

Ik ben vooraan in de vijftig en mag zeggen dat ik al veel heb meegemaakt in mijn leven, zowel zakelijk als persoonlijk. Gelukkig heb ik er veel van geleerd..

Wat jij nu zakelijk meemaakt, heb ik heel waarschijnlijk ook meegemaakt als zelfstandige.  Dat is ook de reden dat ik jou heel waarschijnlijk nu kan helpen.
Als Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen, met specialisatie in Marketing en Algemeen Bedrijfsbeheer, was het heel waarschijnlijk dat ik mijn leven zou spenderen in verkoop en marketing. Dat is dus ook gebeurd…

isabelle verhelst business coach and marketing consultant
isabelle verhelst story

De tweede helft van mijn twintiger jaren en vooraan in de dertig, was ik Marketing & Verkoopsmanager van een Europees High End Kledingmerk voor vrouwen gedurende 9 jaren.

Vier jaren heb ik intensief gereisd als Area Sales Manager (Asia & Pacific) voor een international Textielbedrijf (tapijtafdeling).

Wel, mijn verhaal is …

Op een dag zat ik op een bus ergens in de luchthaven van Narita (Japan), wanneer ik dacht…

Ben ik gelukkig? Is dit wat ik voor de rest van mijn werkend leven wil doen? Voor iemand anders werken, die beslist wanneer ik wat doe… Al mijn energie steken in een job die van vandaag op morgen gedaan kan zijn?

Het antwoord was een uitgesproken “NEEN!”.

Dus besloot ik om zelfstandig te worden en startte een klein marketing agentschap, waar ik samen met mijn team van freelancers en partners, websites, bedrijfsvideo’s, brochures, logos, etc.. produceerde.

Isabelle Verhelst story

Ongeveer tien jaar later, was ik overwerkt, totaal gestresseerd en in het midden van een grote economische crisis dat sterk inbeukte op de inkomsten. Alle bedrijven spaarden op juist die diensten die ik leverde. En het hield niet op..

Daarbovenop realiseerde ik mij dat zelfs zonder de economische crisis, mijn business model niet werkte zoals ik het wou. Het leek alsof ik niet door een zeker inkomensbarrière heen kon. Het leek alsof ik een glazen plafond had wat betreft de hoogte van mijn omzet. Ik zat jaren vast op een zeker inkomensniveau.

Nadat ik hier een lange tijd mee geworsteld en veel over nagedacht had… viel het mij ineens te binnen

Ik moest gewoon anders gaan werken dan ik gewoon was.  Ik moest stoppen met mij te laten betalen per tijdseenheid/sessie of zelfs met mijn dienstenpakketten die toch meer tijdsgerelateerd waren dan ik mij eerst realiseerde.  Die manier van werken bleek dus duidelijk niet te werken. Ik was serieus overwerkt om het woord ‘burn-out’ niet te gebruiken, en wat schoot er over na tien jaar hard werken als zelfstandige?  Niet veel in elk geval..

Dus ik verkocht mijn websiteklanten en besloot volledig opnieuw te herstarten..

Een schone lei… Een nieuwe start…  Het voelde voor mij aan als de enige keuzemogelijkheid. Niet de gemakkelijke weg, maar de enige weg voor mij om totaal opnieuw te starten.

Dus ik startte met mijn nieuwe zaak als business coach en marketing consultant.

Sommige mensen zegden dat ik gek moest zijn om dat te doen, om zoveel te riskeren. Om helemaal opnieuw te starten, zeker op mijn leeftijd… 🙁

Ik investeerde serieus in gespecialiseerde opleidingen, coaches en mentors. I haalde certificaties als business en marketing coach en werd in 2014 erkend door de Internationale Associatie van Vrouwen in Coaching in de Verenigde Staten en in 2009 door de Vlaamse Overheid als Gekwalificeerde Dienstverlener en Strategisch Adviseur voor KMO’s (MKB’s voor de Nederlanders onder jullie).

Ik ontwikkelde mijn eigen signatuur coachingprogramma’s en sindsdien ging het steeds beter…

Ik ben nooit gestopt met investeren in mentors en opleidingen om er zeker van te zijn dat ik op het juiste pad bleef, niet meer afdwaalde en mee bleef met de laatste trends, strategieën en tactieken in marketing, coaching en in het ondernemen in het algemeen.

Ze hebben me veel tijd en geld gespaard doordat ik het niet allemaal zelf moest uitvissen.

Ik heb het lang niemand verteld, buiten enkele goede vrienden en nu natuurlijk aan jullie, mijn beste cliënten en toekomstige cliënten ;-), dat ik een extraverte HSP ben (HoogSensitieve Persoon zoals 15 tot 20% van de wereldpopulatie). Indien je reeds boeken las over dit onderwerp, dan weet je dat wij hoogsensitieve personen alles dieper en in grotere detail mentaal verwerken (wat we zien, horen, voelen, etc..). Zodoende worden we sneller moe na meerdere onafgebroken uren van intensief werk dan een gemiddelde niet-HSP.

We hebben meer nood aan alleen-zijn in stilte om alles te kunnen verwerken.

Dus voor mij is het een extra bonus dat wanneer ik het nodig heb, ik een dutje kan doen tussendoor grotere werkblokken. Ik kan vakantie nemen wanneer ik wens of wanneer ik het nodig heb. Ik beslis wanneer, waar, hoeveel ik werk en met wie.

… EN ik kom ertoe mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij via mijn favoriete goede doelen.

Dat alleen al maakt me zelfs gelukkiger dan al het geld dat wij coaches kunnen verdienen.

Omdat Ladies… en mannen…

Indien je het exact juiste business model hanteert,

En je werkt op de juiste manier,

Dan zal JIJ een gelukkigmakend inkomen genereren EN een zeer gebalanceerd leven leiden.

Ik hoop dat je mij toelaat een positieve impact op je zaak te hebben, zodat ook jij meer vrijheid en zakelijk succes in je leven kan ervaren.

Op jouw vrijheid en zakelijk succes!

Isabelle Verhelst
Back To Top